top of page

30 šikovných nápadov organizácie a maximalizácie nášho šatníka - 2.časť

Páči sa, ďalších 10 tvorivých DIY ideí pre váš šatník či skriňu:



& Vyrobte si látkové koše

Skladovacie nádoby môžu byť drahé. Horšie však je, keď ste nastavení na určitú farbu, tvar alebo dizajn, ale uspokojíte sa s niečím menej než úžasným (a predraženým). Skúste si vytvoriť tieto jednoduché nádoby z textilu podľa vášho vkusu a  usporiadajte si ich podľa svojich predstáv.


& Udržujte to prehľadné

Listovky a peňaženky sa v chaose často strácajú. Majte na očiach tieto krásky upevnením akrylových držiakov na stenu.

& Zaveste závesy

Namiesto toho, aby ste každé ráno bojovali s dverami do šatníka, použite závesy na zakrytie oblečenia. Ak je teda váš priestor mierne preplnený, stále sa dá relatívne ľahko zakryť.

& Využite každý kút a štrbinu

Nenechajte žiadne miesto prázdne, zaplňte aj otvorené police organizátormi a košmi. Pod tyčky plné oblečenia môžete dokonca pridať menšie látkové koše na uloženie opaskov a iných doplnkov.

& Dajte tomu iný účel

Detské oblečenie nezaberá veľa miesta. Ich hračky a knihy sú však ďalším príbehom. Využite čo najviac z detského šatníka tak, že ho zdvojnásobíte ako úložisko hračiek a kníh špajzovými organizátormi  umiestnenými na dverách.

& Farebné zladenie vašich košov

Najjednoduchší spôsob, ako premeniť svoj šatník na očarujúci? Dajte na krásne farby :

Biele vešiaky pôsobia super čisto, zatiaľ čo svetlo modré koše dodávajú prvok prekvapenia.

& Zaveste tašky na dvere

Háčiky na vnútornej strane dverí skrine vám poskytnú priestor pre vaše kabelky. Navyše vám uľahčia výber kabelky, ktorá sa hodí k vášmu aktuálnemu outfitu.

& Zaveste tašky na háčiky

Zabudnite na kúpeľňu: Ukázalo sa, že sprchovacie háčiky sú ideálne na zavesenie kabeliek do vášho šatníka. Navyše nám zaistia, že sa rukoväte našich pokladov nezdemolujú.

& Použite účelné zásuvky

To, že váš šatník neprišiel so zásuvkami, neznamená, že ich nemôžete pridať. Usporiadajte si oblečenie podľa činnosti týmito účelnými zásuvkami - práca, víkendy, tréningy, a pomenujte ich.

& Oddeľujte priestor

Veľká chyba pri organizovaní: nezostáva dostatok úložného priestoru pre doplnky a výsledkom je hromadenie. Priestor skrine na fotke v galérii delí priestor na polovicu, aby sa zaistilo, že sa tak nestane.




Galéria k článku:


bottom of page