top of page

30 šikovných nápadov organizácie a maximalizácie nášho šatníka - 3.časť

A máme tu posledných 10 tvorivých DIY nápadov pre váš šatník či skriňu:


& Na koordináciu použite farbu

Namiesto toho, aby ste používali v šatníku rozličné vešiaky, skúste si ich nasprejovať farbou ladiacou s ďalšími organizátormi. Vďaka tomu bude váš šatník jasnejší a kompaktnejší.

& Vyskúšajte dvojité uloženie

Vysoké, úzke police využite na topánky v spodnej časti a doplnky na vrchu. Vznikne z nej stojan na topánky a toaletný stolík v jednom.

& Vysúvajte organizér

Namiesto toho, aby ste zbytočne zapratávali miesto na opasky a šatky, keď ho viete použiť na krajšie veci, ako sú šperky alebo zrkadlo, môžete vysúvací organizér vytiahnuť von, keď ho potrebujete, a skryť ho, keď ho nepotrebujete.

& Využite miesto až po strop

Dôvtipné odkladacie boxy s rukoväťami sú v zásade vyrobené pre mimosezónne odevy. Čím vyššie pôjdete, tým viac priestoru môžete mať (nezabudnite však na bezpečný stupák).

& Pridajte šik zrkadlo

Ak do skrinky vložíte zrkadlo, nemusíte zvliekať šaty, aby ste si prezreli oblečenie. Takže je oveľa pravdepodobnejšie, že šaty položíte späť do skrine po rozhodnutí, že si ich neoblečiete.

& Zaveste bielizeň na dvere

Nestrácajte priestor pod visiacim oblečením - namiesto toho kôš uložte na háčik na zadnej strane vašich dverí. Týmto spôsobom budete okamžite vedieť, kedy je čas objednať si veci na čistenie k Popoluške.

& Nenechajte odev skĺznuť

Vo vašom šatníku nič nespôsobuje viac chaosu ako odevy, ktoré neustále skĺzavajú z ramien. Našťastie, čističe na obrázku môžu zabrániť tejto nepríjemnej nehode a akýmkoľvek následnému pokrčeniu.

& Usporiadanie podľa kategórie

Aj keď nemáte dosť rozsiahlu kolekciu napríklad nohavíc, ráno určite ušetríte veľa času, ak svoje oblečenie usporiadate podľa kategórie a nie farby.

& Používajte nekonvenčné vešiaky

Namiesto toho, aby ste stratili svoje košieľky niekde v zadnej časti zásuvky, zaveste si celú zostavu na jeden originálny háčik v tvare kruhu.

& Nalepte výrazné štítky

Čím viac budete využívať výrazné štítky, tým menej je pravdepodobné, že náhodne hodíte ponožku bez kamarátky do čohokoľvek, na čo práve narazíte (a potom ju stratíte v čiernej diere navždy).


Predchádzajúce časti:


Galéria:




bottom of page