top of page

Tipy pre pranie detského oblečenia



Pranie detského oblečenia je jedným z najdôležitejších faktorov na udržanie zdravia detí. Pretože imunitný systém detí sa stále vyvíja. V tomto článku si povieme, čo hľadať, čomu sa vyhnúť a ako vybrať prací prostriedok pre najmenších.

Ostaňte s nami.

Ako môžeme prať detské oblečenie?


Zdá sa, že pranie oblečenia pre novorodencov a bábätká je náročné, ale nie je to tak. S nasledujúcimi tipmi v každom kroku to môže byť jednoduchšie, ako si myslíte.

1. Prečítame si štítok


Materiál detského oblečenia môže vyžadovať špeciálne ošetrenie, aby sa čo najlepšie vypral, alebo sa môže prať s bežným oblečením. Prvým krokom je skontrolovať štítok na každom detskom oblečení a venovať pozornosť teplote prania, postupu sušenia, odporúčanému praciemu prostriedku atď.

2. Triedime oblečenie


Roztriedime všetko oblečenie na menšie biele, svetlé a tmavé farby. Všetko oblečenie uchovávame oddelene, aby sa nepralo s bežným oblečením. Ďalej ich delíme a zoradíme podľa teploty.

Vložíme špinavé oblečenie dieťaťa do samostatného koša. Toto oblečenie pôjde rýchlo do prania, kvôli pretečeniu plienky a zvracaniu, alebo možno len preto, že dieťatko chcete vidieť v inom oblečení. Ak je oblečenie dieťaťa oddelené a usporiadané, bude jednoduchšie ho sledovať a vedieť, kedy vyprať naraz viac bielizne.

3. Výber pracieho prostriedku


Ekzém alebo iné rôzne alergie sa môžu objaviť v prvých mesiacoch narodenia dieťaťa. Pretože ich pokožka je citlivejšia ako pokožka dospelých. Vyberte si preto najvhodnejší prací prostriedok, aby ste sa uistili, že dieťa neprichádza do kontaktu s kožnými problémami.


Pre výber správneho pracieho prostriedku by sme mali hľadať prací prostriedok, ktorý má tieto vlastnosti:


- je bez obsahu farbiva

- je bez vône

- bez obsahu zosvetlovačov

- obsahuje minimálne množstvo konzervačných látok

- je hypoalergénny

- neodporúčajú sa pracie kapsule.



,, Ak ste si vedomí kožnej vyrážky na koži vášho dieťaťa, určite zavolajte svojho pediatra."

Môžete tiež použiť cyklus extra plákania na práčke na poriadne vypláchnutie pracieho prostriedku.

4. Odstraňovanie škvŕn


Vo všeobecnosti sa odporúča odstraňovať škvrny, kým sú čerstvé. Je to najpohodlnejšie. Hoci najväčšími problémami, ktoré spôsobujú škvrny, ktorým budete musieť čeliť u novorodenca, sú kakanie, sliny a detský olej, stále platia štandardné pravidlá, ktoré dodržiavame pri každom ďalšom praní.



5. Nálož len pre bábätká


Väčšinu času by ste nemali prať dospelé oblečenie s oblečením vášho dieťatka.

6. Pranie nového oblečenia


Detské oblečenie je potrebné po kúpe oprať. Pretože nemáte možnosť zistiť, čo mohlo prísť do kontaktu s oblečením predtým, ako sme si ho zobrali my.

7. Správna teplota


Na pranie detského oblečenia je v poriadku 30 ° C alebo 40 ° C. Ak je však dieťa choré, vyššia teplota môže byť prospešná na odstránenie akýchkoľvek závažných baktérií.

Ďalším spôsobom, ako udržať detské oblečenie dlhšie novšie, je použiť jemný cyklus.

8. Sušenie


Na detské oblečenie odporúčame nepoužívať sušičku. Voľné sušenie detského oblečenia má niekoľko výhod. Okrem toho, slnečné svetlo môže vybieliť bielu a pravdepodobne zničí baktérie.

9. Vešanie


Keďže detské oblečenie je také malé, môže byť náročné ho zavesiť alebo zložiť. Naše odporúčanie je kúpiť si vešiak vo veľkosti pre bábätko.

Čo si myslíte o ručnom praní?

Väčšina odborníkov dôrazne odporúča skôr ručné pranie ako pranie v práčke. Tu je niekoľko jednoduchých krokov, ako to urobiť najlepším spôsobom:

- umyjeme si ruky

- namiešame správnu teplotu

- namočíme vecičky do teplej vody

- vysušíme ich.


Do umývadla alebo do vane napustíme teplú vodu a dáme lyžičku saponátu. Oblečenie namočíme do mydlovej vody a necháme 10 až 20 minút namočené. Vyhneme sa treniu alebo krúteniu, pretože to môže spôsobiť roztiahnutie alebo poškodenie jemného detského oblečenia.


--------


Ak však chcete stráviť menej času pri domácich prácach a viac času so svojím bábätkom, môžete túto úlohu pokojne prenechať nám. Náš Popoluška tím venuje praniu detského oblečenia svoje znalosti a dostatočnú starostlivosť.

bottom of page