top of page

Je možné odstrániť všetky škvrny?

Stručná odpoveď je bohužiaľ nie. Nie všetky škvrny sa dajú odstrániť a tu sú tri dôvody

prečo:


Odstránenie škvŕn
škvrna od vína

1. Čím dlhšie sa škvrna ponechá neošetrená, tým je menšia pravdepodobnosť, že sa odstráni. Keď prvýkrát dôjde k obliatiu, ostáva si tekutina na povrchu látky. Po čase môže rozliata tekutina začať reagovať s látkou a spôsobiť, že látka zmení farbu. Takže keď sa zanedbaná škvrna konečne vyrieši a skutočne odstráni, látka, na ktorej kedysi škvrna bola, má teraz inú farbu. Preto stále upozorňujeme, že keď niečo rozlejete na odev, prineste nám to čo najskôr.


2. Ak nepoznáte pôvod škvrny, z čoho presne vznikla, je jej odstránenie ťažšie. Rôzne škvrny vyžadujú rôzne prístupy. Ak vieme o akú škvrnu ide, vyberieme vhodný produkt alebo metódu na jej odstránenie. Keď nevieme škvrnu identifikovať, spoliehame sa na svoje dlhoročné skúsenosti a školenia, aby sme urobili kvalifikované rozhodnutie. Mnohokrát začíname najskôr s najmiernejšími metódami a prostriedkami. Ak to nefunguje, skúsime niečo silnejšie. Tento proces pokračuje, kým sa buď škvrna neodstráni, alebo kým neprídeme k záveru, že ak budeme pokračovať, mohol by sa odev už poškodiť. Žiaľ, neexistuje žiadny univerzálny odstraňovač škvŕn, preto vás vždy žiadame, aby ste sa pri odovzdaní oblečenia na čistenie podelili o čo najviac informácií.


3. Existujú škvrny, ktoré sú neuveriteľne odolné, ale pokiaľ sa nachádzajú na jemnej tkanine, potom je ešte náročnejšie až nemožné ich odstrániť.


4. Každú škvrnu sa však snažíme odstrániť s maximálnym nasadením. Bohužiaľ, napriek našej úprimnej snahe nedokážeme garantovať vyčistenie všetkých nečistôt a škvŕn. Dôvodom môže byť: znečistenie je staré, škvrna je zaschnutá, zapustená či zapraná do látky, vhodný prípravok sa nedá použiť kvôli zloženiu materiálu či hrozbe straty farby alebo ste si odev nesprávne očistili a škvrnu zaprali.



Základom úspešného odstraňovania škvŕn je riešiť ich odstránenie čo najskôr, dať v čistiarni pri odovzdaní vedieť, o čo ide a nikdy nič neodkladať bez toho, aby ste to predtým vyčistili. Ak máte otázky alebo potrebujete pomoc s konkrétnou škvrnou, zastavte sa na našej pobočke čistiarne a krajčírstva Popoluška a porozprávajte sa s členom nášho Popoluška tímu.

bottom of page