top of page

Aby biela bielou bola

Ako správne bieliť oblečenie



Je ťažké nájsť perfektné biele tričko, o tom niet pochýb - preto je skutočné sklamanie, keď si uvedomíme, že naše obľúbené tričko má svoje lepšie dni za sebou. Predtým, ako ho vyhodíme, skúsme postupovať podľa nižšie uvedených pokynov Inštitútu čistiaceho ústavu, ako používať bielidlo na osvieženie z prania vyblednutého oblečenia. Najskôr si však overte: Pred použitím bielidla na odeve vždy skontrolujte etiketu starostlivosti. Ak sa v nej hovorí „žiadne bielidlo“, znamená to naozaj žiadne bielidlo - dokonca ani celotextilné bielidlo nie je bezpečné používať.


1. Pri prvom použití bielidla na danom textile je najlepšie najskôr urobiť malý test na skrytom mieste (napríklad vo vnútri goliera alebo manžety), aby ste sa uistili, že použitie je bezpečné a vhodné.


2. Keď zistíte, že vaša vec je v poriadku, odporúčame ju pred umývaním namočiť, ak sa jedná o silné znečistenie. Je však potrebné poznamenať, že väčšinu bielych vecí, ak sa často perú, nie je potrebné vopred namočiť. Ak chcete vopred namáčať, pozrite si svoju pračku - mnohé  majú vyhradený cyklus predbežného namáčania, ktorý si môžete zvoliť.


3. Pridajte bielidlo osobitne do zásobníka na bielenie a spustite prací cyklus ako obvykle. Ak používate bielidlo, ktoré je bezpečné pre všetky textílie alebo kyslíkové bielidlo, môžete ho pridať na začiatku cyklu podľa pokynov výrobcu. V prípade tekutého chlórového bielidla, ako je clorox bielidlo, pridajte množstvo, ktoré udáva výrobca, do dávkovača pracích prostriedkov po piatich minútach cyklu. „Chlórové bielidlo sa do cyklu pridáva po piatich minútach, aby umožnilo enzýmom v čistiacom prostriedku odstrániť škvrny. Ak pridáte chlórové bielidlo na začiatku, zničia sa enzýmy prostriedku ešte skôr ako budú mať šancu pracovať. “


4. Vysušte textil obvyklým spôsobom.


Podobný článok:



bottom of page