top of page

Ako často by sme mali prať oblečenie, bielizeň a všetko ostatné

Poďme sa na to spolu pozrieť ešte predtým, ako sa pustíme do prania :)



Naše domácnosti sa v nedeľu titulujú aj ako „deň prania“, to však ešte neznamená, že máme do práčky dať všetko - oblečenie, uteráky, plachty atď. Ukázalo sa, že niektoré položky sa odporúča prať častejšie, než raz týždenne, zatiaľ čo iné si môžu oddýchnuť dlhší čas (malé víťazstvo). A naozaj, pokiaľ ide o oblečenie, mali by sme ho čistiť či prať podľa frekvencie nosenia. Napríklad džínsy by sa mali prať každé tri nosenia. Posteľná bielizeň a uteráky by sa mali riadiť štandardnou časovou osou - plachty a obliečky na vankúše by sa mali prať napríklad raz týždenne.

Čas je dôležitý, no rovnako aj spôsob čistenia. Postupujeme podľa týchto osvedčených postupov: & Oblečenie triedime rozumne

Aj keď je samozrejmosťou oddelenie svetlého a tmavého, existuje niekoľko ďalších spôsobov, ako rozdeliť oblečenie, aby ste zaistili kvalitnejšie výsledky. Znečistené alebo bahnité veci oddeľte od mierne zašpineného odevu a drsné materiály (denim) od jemných tkanín.

& Nepreťažujeme stroje

Umožnite svojim odevom točiť sa okolo bubna a rovnomerne rozdeľujte prací prípravok. Nenapĺňajte sušičku po okraj, aby sa všetko mohlo rovnomerne vysušiť.

& Pravidelne dezinfikujeme svoju práčku

Kým teplá voda, prací prostriedok a bielidlo zbavia bubon väčšiny baktérií, dokončite prácu s dezinfekčným prostriedkom na pranie. Niektoré sanitizéry stačí pridať do cyklu plákania a zbaviť sa 99,9% baktérií v bielizni.

& Vyberáme vhodnú teplotu vody

Jemné látky ako vlna, hodváb alebo čipka najlepšie fungujú v studenej vode. Je to zvyčajne najbezpečnejšia voľba, pretože je šetrnejšia k životnému prostrediu a nepoškodzuje, nezafarbí ani nescvrkáva látky. Horúca voda je však najlepšou možnosťou, keď sa snažíte odstrániť škvrny, zápach alebo baktérie.

& Zvolíme si dokonalý prací prostriedok

Niekedy potrebujete prací prípravok na zacielenie tuhých škvŕn. Inokedy by ste chceli mať bielizeň s mužskou vôňou. Bez ohľadu na situáciu si vyberte osvedčený a otestovaný prací prostriedok vhodný pre vás a vašu rodinu.

Pozrite si náš užitočný zoznam prania:


bottom of page