top of page

30 šikovných nápadov organizácie a maximalizácie nášho šatníka - 1.časť


Už ste niekedy donekonečna prehľadávali skriňu a snažili sa nájsť malé čierne šaty na večierok? Alebo sa pokúsili vystopovať oblečenie na krúžok vášho dieťaťa v detskom chaose oblečenia, hračiek a kníh? Bez ohľadu na to, ako úmorne sa snažíme udržať svoju skriňu pod kontrolou, nejako si nájde spôsob, ako sa stať preplneným útulkom pre všetko a čokoľvek.


Maximalizujme svoj šatníkový priestor - bez ohľadu na to, či je obrovský alebo veľmi malý - s týmito DIY nápadmi na usporiadanie. Zmeňme veľkosť úložného priestoru buď úplným prepracovaním alebo skvelými organizačnými nápadmi. Umožnia nám čo najlepšie riešiť hlavné problémové oblasti, ako sú kolekcia kabeliek, stojany na topánky a ďalšie doplnky.

Tu sú šikovné nápady pre úložisko pre každý priestor a rozpočet, takže môžeme mať prehľadnejší a zvládnuteľný šatník v každom momente. Najlepšia časť? Vďaka týmto tipom a trikom rýchle zbadáte svoju obľúbenú blúzku, ktorú ste už dlhšie nevedeli nájsť a hneď si ju môžete dať u nás vyčistiť. :)


Páči sa, prvých 10 ideí:


& Vytlačte si oddeľovače odevov

Tlačou ľahko zavesiteľných deliacich štítkov na kartón môžete ľahko triediť rôzne veľkosti oblečenia, aby ste našli presne to, čo hľadáte.

& Inštalujte skrytý kôš

Ak inštalujete policový systém do svojho šatníka, zvážte pridanie zabudovaného koša,

aby ste mohli udržiavať svoju podlahu prístupnú.


& Pomôžte si sprchovými krúžkami Namiesto toho, aby ste venovali vešiak každej z vašich šatiek (alebo horšie, uzlovali ich

na jednom a krčili si ich), pomocou sprchových krúžkov vytvoríte jednotlivé držiaky

pre celú vašu kolekciu.

& Použite celý vertikálny priestor

Po inštalácii systému skriniek si všimnite akýkoľvek ďalší priestor a vyplňte ho háčikmi

v rôznych výškach, aby ste si zavesili náhrdelníky, šály, opasky a puzdra.

& Vytvorte opakovane použiteľné štítky

V spoločnom šatníku nalepte štítky na krabice, takže každý vie, kam patrí jeho príslušenstvo, košele a iné odevy.

& Zaveste svoje obľúbené doplnky

Háčiky sú vaším najlepším priateľom, pokiaľ ide o organizovanie klobúkov, tašiek

a náhrdelníkov. Taktiež dokážu vytvoriť ozdobnú dekoráciu, keď sú zoskupení

do úhľadných radov.

& Topánky mimo podlahy

Ľahko nájdete tenisky o telocvične alebo večerné lodičky tak, že si svoju obuv uložíte do kójí alebo investujete do stojanu na topánky. Usporiadajte ich podľa farby či aktivity, aby ste ich mohli rýchlo zobrať a ísť.

& Zarámujte svoje slnečné okuliare Prevezmite tento nápad urobte si krásny obraz z drôtiku a rámu. Výroba trvá iba pár minút!

& Usporiadanie zásuviek pre domácich majstrov

Šperky, ponožky alebo obľúbené plavky nájdete v bleskovo pomocou jednoduchých organizátorov.  Používajte jasný a vzorovaný papier, aby ste sa  pri každom otváraní zásuviek potešili.

& Použite pútko na zdvojenie závesného priestoru

Odtrhnite pútko svojho obľúbeného nealkoholického nápoja a použite ho na zdvojenie vešiakov. Zoskupte si napríklad tričká, aby ste ľahko našli, čo potrebujete.



Galéria k článku:


bottom of page